10+1 ok, hogy miért dolgozz Székesfehérváron

  1. Dinamizmusa és technológiai beállítottsága miatt a magyar Szilícium-völgyként is emlegetik Székesfehérvárt.
  2. A város Magyarország és Közép-Európa egyik legfejlettebb gazdasági erőcentruma.
  3. Ha tényleg szeretnél dolgozni, akkor rengeteg munkalehetőség vár rád. Mivel a városban gyakorlatilag nincs munkanélküliség, ellenben a legtöbb vállalat munkaerőhiánnyal küzd, így aki keres, az talál is munkát.
  4. Az országos átlagnál mintegy 20%-kal magasabb bérek vannak Fejér megyében (Budapest kivételével).
  5. Munkaidő után még belefér egy fürdőzés a közeli Balatonban, vagy a még közelibb Velencei -tóban.
  6. A vonzó munkakörülmények és a jó fizetések miatt többen járnak Budapestről Fehérvárra dolgozni, mint ahányan Budapestre ingáznak Fehérvárról.
  7. A legjobb fizetést nyújtó vidéki városok toplistáján Székesfehérvár az első három hely valamelyikén szerepel, 250.000 Ft feletti átlagos munkabérrel.
  8. Székesfehérváron készül  többek között a Milky Way csoki, a Riska tejtermékek, a Magyar Tej márkanévhez köthető termékcsalád, a Milka, a Tuc és Győri Keksz termékek, de az üdítős flakonok kupakjait és a Ferrari autók alvázát is itt állítjuk elő.
  9. Mivel munkaerőhiány van, a cégek erősebben „ragaszkodnak” a munkatársakhoz.
  10. Székesfehérvár gazdasága a legsokrétűbb a vidéki nagyvárosok közül. Nincsen különösebben ráutalva egyik vállalat teljesítményére sem, ennél fogva nincs kitéve egy-egy nagyvállalat esetleges termelési, bevételi visszaesésének sem. Ezért Székesfehérvárnak van esélye arra, hogy a jövőben is megőrizze előkelő helyét Magyarország gazdaságában.

+1. „Ha olyan munkád lesz, amit szeretsz, soha többé nem kell dolgoznod.” (Konfuciusz)

MUNKALEHETŐSÉGEK SZÉKESFEHÉRVÁRON

 

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata