Sportolunk, mert sportolni jó!

Székesfehérvár a csapatsportokban hosszú évek óta országos hírnévnek örvend. A kiemelt csapatsportágak mindegyike (futball, kosárlabda, jégkorong, kézilabda, vízilabda) megtalálható városunkban. Négy nagy klub is működik Fehérváron – a  tizenegyszeres magyar bajnok, jelenleg az  osztrák bajnokságban eredményesen szereplő Fehérvár AV19 jégkorong csapat; a kétszeres magyar bajnok, kupagyőztes, kétszeres szuperkupa győztes Videoton FC futball csapat; a négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa győztes, a Közép-Európai Kosárlabda Liga (CEBL) győztes TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapat; valamint az EHF kupagyőztes Fehérvár KC női kézilabda csapat – melyek stabilan szállítják az eredményeket.

Női Magyar Kupa és NB I. győztes női futsal csapatunk is van, öttusázóink pedig évek óta a világ élvonalában vannak , büszkék vagyunk Vörös Zsuzsannára, aki a sportág első női, Székesfehérvár első olimpiai bajnoka. Atlétáink is kiválóan szerepelnek a versenyeken, úszóink eredményeinek köszönhetően pedig Fehérvár úszó regionális központ lett.

A város klubjaiban öt-hatezer igazolt sportoló van, rajtuk kívül még két-háromezren látogatják rendszeresen az edzéseket, és további négyezren az ingyenes nyitott tornaterem programba bekapcsolódva sportolnak. Székesfehérvár sokadszorra nyeri el a legsportosabb város címét a kihívás napján.

Szeretjük és műveljük is a sportot, hiszen a lehetőségek is adottak: épülnek, szépülnek a csarnokok, stadionok.

Számtalan futópálya található városszerte, parkok, ligetek csábítják a helyieket sétára, kocogásra, bringázásra, városrészenként találni szabadtéri fitness gépekkel felszerelt szabadidős parkokat. Találkozunk frizbisekkel, számos teremben aerobikosok, zumbások, testépítők, táncosok edzenek, szinkronkorisok, kempósok, röplabdások, karatézók, bokszolók, teniszezők, asztaliteniszezők, csörgőlabdások, rögbisek, gördeszkások, szinkronúszók, triatlonisták, sakkozók és sok más sport szerelmesei, profik és amatőrök egyaránt edzik magukat. Több ezren sportolnak rendszeresen, vagy alkalomszerűen, a számtalan lehetőség között mindenki találhat kedvére valót.

Nekünk Fehérvár a Bajnokok városa!

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata