Lakhatás

shutterstock 113165977 crop u3736Ha valaki Székesfehérvárra szeretne költözni, akkor számos lehetőség közül választhat, függően attól, hogy milyen életet szeretne élni. A városban közel 45.000 ingatlan található, kezdve a csendes kertvárosi házakkal, a nyugodt és hangulatos lakóövezeti ingatlanokon és külső-belső felújításon átesett panellakásokon át a történelmi belvárosra jellemző nagy belmagasságú polgári lakásokig.  A városban összesen húszezer házgyári technológiával készült lakást tartanak nyilván, a panelprogram 2001-es elindítása óta szinte az összes székesfehérvári panelházat modernizálták.

Székesfehérvár teljes területe összközművesített, minden ingatlannál biztosítva van a víz, csatorna, villany, gáz, valamint a telekommunikációs és kábelszolgáltatók szinte mindegyike elérhető. Korszerű úthálózata, tömegközlekedése és kerékpár útjai segítségével minden városrész könnyen és gyorsan megközelíthető.
lakás bérleti lehetőségek/ ideiglenes megoldások

Hosszabb távon a lakás, vagy ház vásárlás a kifizetődő megoldás. Az ingatlanok -  a város fejlettsége okán - az országos átlagnál valamivel drágábban érhetők el, ugyanakkor Székesfehérvár agglomerációjának számító Velencei-tó környékén, illetve a környező kisebb településeken jóval kedvezőbb áron vásárolhatunk, vagy bérelhetünk házat, lakást.

Jellemző ingatlan árak:

  • kisebb (40-50 m2) lakás bérleti díja Székesfehérváron: 50.000 – 90.000 Ft /hó
    -> Kiadó lakások 
  • korszerű apartman-házban apartman szobák: 25.000 Ft /fő
  • kiadó házak (80-150 m2) Székesfehérváron és környékén: 60.000 – 180.000 Ft /hó
    -> Kiadó házak 
  • átlagos méretű (80-120 m2) ház vételára Székesfehérvár környékén: 4m Ft – 15m Ft
    -> Eladó házak 

A városban működő valamennyi ingatlaniroda segítségére lesz a megfelelő ingatlan kiválasztásában, anyagi lehetőségeihez, igényeihez és elképzeléseihez igazodva.

Nagyobb ingatlanforgalmazó cégek a városban:

Ha kérdése van, vagy bizonytalan néhány dologban, bátran hívja kollegánkat a (30) 60-73-960-as telefonszámon, vagy írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy segíthessünk kérdései megválaszolásában.

Lehetőségek a környező településeken:

Eladó telkek Káloz községben

 

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata