Egészségügy

A város szociális ellátása, szociális infrastruktúrája országosan is kimagasló. A városban működik Dunántúl legnagyobb kórháza, mely 24 órában nyújt komplex, magas színvonalú, korszerű ellátást és gyógyítást. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 270.000 lakos teljes körű ellátását végzi, bizonyos szakterületeken a teljes megye lakosságának rendelkezésére áll (pl. ortopédia, idegsebészet). Ezen kívül hematológia, gasztroenterológia és az újszülöttek intenzív ellátásának területén régiós feladatokat is ellát.

Az elmúlt években nagyszabású fejlesztés valósult meg az intézményben: új, közel 6000 négyzetméteres épülettömbben központi műtőblokk, a központi intenzív egy része, a szeptikus részleg, a központi sterilizáló kapott helyet. Közel 230 beépített és mobil orvosi műszereket vásárolt a kórház, európai uniós támogatással, így az új műtőblokk, az intenzív osztály, a radiológia műszerparkja is megújult. A projekt egy olyan fejlesztési periódus kezdete, melynek megvalósulása tovább erősíti az intézmény központi szerepét a régióban. 2016-tól egy újabb, közel 7 milliárd forintos fejlesztés zajlik majd: különálló belgyógyászati tömb épül.

A Szent György Kórház körülbelül 47 ezer fekvőbeteget lát el évente, szakambulanciáin, rendelőintézeteiben és gondozóiban pedig mintegy 2 millió orvos-beteg találkozás történik évente.

Székesfehérvár egészségügyi portálján részletes információ található az alábbi témákban:

  • Orvosok, iskolaorvosok, fogorvosok és körzeteik
  • Védőnők és körzeteik
  • Gyógyszertárak elérhetősége és nyitva tartása
  • Orvosi ügyelet Székesfehérváron és a kistérségben
  • Felnőtt és gyerek háziorvosok

 

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata