Támogatások

kolesz Tudtad, hogy ha Fehérvárra költözöl (és több mint 100 km-re laksz), akkor igen jelentős anyagi támogatáshoz juthatsz, amit lakhatásra fordíthatsz?
1 hónapos munkanélküliség után jár a támogatás, ha lakóhelyedtől távol találsz munkát és oda is költözöl: 1 éven keresztül akár havi 100.000 Ft-ot is kaphatsz, amit lakbérre vagy rezsire lehet elkölteni. Ha két közeli családtag együtt bérel lakást és mindketten megfelelnek a támogatás feltételeinek, akár összesen havi 150 ezer forintot is kaphatnak, sőt ha hárman, vagy többen bérlik az ingatlant, akkor az összeg akár a 200 ezer forintot is elérheti! A támogatás feltétele, hogy az igénylő bruttó havi jövedelme nem haladhatja meg a minimálbér háromszorosát, vagyis 2016-től a bruttó 333 ezer forintot.
A támogatásról a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán tájékozódhatsz, a részleteket ebben a tájékoztatóban találod.

Ezen túlmenően a helyi Munkaügyi Hivatalon keresztül olyan támogatások vehetők igénybe munkavállalói és munkáltatói részről egyaránt, amelyek célja a munkakereső nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása illetve a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése. Fejér megyében a program keretében 4.216 fő álláskereső foglalkoztathatóságának javítását lehetséges a 2016-os költségkeretből megvalósítani. A megvalósítása során elsődleges cél, hogy az álláskeresők munkaerő-piaci esélyei javuljanak, hiszen ezek az elemek a jövőbeni foglalkoztatóját segítik. A programban résztvevők foglalkoztatása után a munkáltató bér- és bérköltség, a munkavállaló pedig utazási költségtámogatást kaphat, valamint támogatásban részesülhet, aki vállalkozóvá szeretne válni.

A támogatásokon kívül érdemes tájékozódni az oktatási és átképzési támogatásokról is, hiszen megyei szinten több mint 1 milliárd Ft áll rendelkezésre erre a területre. Ezen program keretében lehetséges 1310 fő fiatal foglalkoztathatóságának javítását is megvalósítani. Az Ifjúsági Garancia Rendszer bevezetésével hazánk is vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak a munka, illetve tanulás világába történő be-, vagy visszajutáshoz konkrét lehetőség felajánlását garantálja.

A programokról részletesen a fejer.munka.hu oldalon olvashatsz.

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata