Oktatás

Elsőrangú képzések

Székesfehérvár számos lehetőséget és oktatási programot kínál. A város oktatási ellátottsága elsőrangú, felsőoktatási intézményei jó hírnévnek örvendenek. Székesfehérváron mintegy 30 óvoda, közel 30 általános iskola, több mint 20 középiskola és 3 felsőoktatási intézmény működik, és továbbiak is tervezik a városba telepíteni képzéseiket.

Óvodák

Valamennyi óvoda saját nevelési programmal, egyéni arculattal rendelkezik. A sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai képzésére szakosodott intézmény is működik a városban. Alapítványi és felekezeti óvodák, valamint Waldorf rendszerű ovi is várja a város apró lakóit.

Óvodák Székesfehérváron

Általános iskolák

Bőséges az általános iskolák választéka. A szülők választhatnak, hogy gyermeküket természettudományos műveltséget, informatikai ismereteket nyújtó, alapfokú művészeti ismereteket, a testnevelést, vagy az idegen nyelveket magas óraszámban oktató iskolákba járatják. Székesfehérvár magas színvonalon gondoskodik a sajátos nevelési igényű gyermekekről is.

Székesfehérvár általános iskolái

Középiskolák: Egy jó szakma felér egy diplomával!

Egy jó szakma felér egy diplomával! Több mint 20 középfokú oktatási intézmény található a városban, a legkülönfélébb igényeket is kielégítve: két tannyelvű, reál, humán tantárgyakat emelt óraszámban oktató, valamint egyházi gimnázium is működik a városban. Emellett építészeti, gépészeti, elektronikai, informatikai, zeneművészeti, közgazdasági, egészségügyi, élelmiszer-és vendéglátóipari ismereteket is szerezhetnek a tanulók. Székesfehérvár élen jár a duális képzési rendszer gyakorlati alkalmazásában. A duális képzésben tanulók szakmai, elméleti ismereteiket a szakképző iskolákban sajátítják el, gyakorlati oktatásuk pedig a gazdálkodó szervezeteknél zajlik, így versenyképes szaktudást szerezhetnek.

Középiskolák Székesfehérváron

Főiskoláink, egyetemeink

A városban három felsőoktatási intézmény kínál képzéseket, mindhárom intézményben a duális képzési forma is elérhető. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karáról, a Kodolányi János Főiskoláról, és a Budapesti Corvinus Egyetemről számtalan kiváló képzettségű felnőtt munkaerő kerül ki.

Jelentős a Székesfehérvári Regionális Munkaerőképző Központ, amely a régió legszélesebb körű szolgáltatásokat nyújtó intézménye, emellett két Térségi Integrált Szakképző Központ is működik a városban. Céljuk, hogy a hagyományos képzéseken túl, a munkapiacon hiányszakmák képzését biztosítsák.

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata