Misi Anett

Online specialista, Absurd Reklámügynökség

anett ezazHirtelen jött Székesfehérvár az életembe, mégis az egyik legjobb dolog, ami történhetett velem. Munka, sport, barátok: számomra Fehérvár mindenben a meglepetések városa.

Miskolctól Budapestig mindent végigjártam. Egy mátraaljai, gyönyörű fekvésű faluban, Markazon nőttem fel, a gimnáziumból pedig Miskolcra kerültem egyetemre. A diákévek alatt megszerettem ugyan a várost, a diploma után mégsem volt semmi, ami ott tartson. Viszont Budapestre sem akartam költözni. Közgazdász végzettséggel, az én érdeklődési területemen otthon, Gyöngyös környékén, nem igazán találtam hosszútávon megfelelő munkát. Közben bekerült az életembe egy új hobbi, a webdesign, ami pár év alatt az új szakmámmá nőtte ki magát, de ezzel sem nagyon lehetett boldogulni otthon. Végül ennek köszönhetően kerültem Fehérvárra.
Akkor már voltak itt ismerőseim, és biztatásukra próba-szerencse alapon adtam be az önéletrajzom fehérvári webes cégekhez is. Meglepetésemre egy nagyobb reklámügynökség ajánlott is gyorsan munkát, és hirtelen kellett döntenem: költözök.

Az új állás hamar bevált: remek munkatársak, kiváló és inspiráló munkahelyi környezet fogadott, és ez azóta csak még jobbá vált.
De más is várt rám ebben a városban. Ekkor már régóta űztem egy új csapatsportot, az ultimate frizbit. Kevés városnak van még sajnos ultimate csapata idehaza, de Székesfehérváron éppen alakulóban volt egy, így 10 éves tapasztalattal a hátam mögött egy kezdő csapat irányítását vehettem itt át. Társammal, köszönhetően a fehérvári médiumok által biztosított lehetőségeknek is, sikerült a városban népszerűsítenünk a sportot, és 2 és fél év alatt egy komolyabb csapatot felépítenünk.
Eközben csodálkoztam rá arra, hogy mennyi szabadidős futópálya, park és tó található a városban. A Bregyóban és a Halesz parkban is élmény minden alkalommal edzeni. Nekem, egy falusi focipályán magányosan rótt körök után meglepetés volt, hogy itt mennyien kijárnak futni, vagy egyéb szabadidős sporttevékenységeket folytatni.
A nyitott tornatermek programot pedig el sem akartam hinni: hogy van egy város, ahol minden nap, több tornateremben, a legkülönbözőbb sportok hobbi szintű edzései ingyen látogathatók….

És a meglepetések sora még itt sem ért véget: nagyon hangulatosak a belváros macskaköves utcái, jók a szórakozási lehetőségek, akár egy buliról, akár kulturális programról legyen szó. A frizbi csapatnak (is) köszönhetően gyorsan nagyobb baráti körre tettem szert, akikkel rendszeresen látogatjuk a városi programokat, koncerteket. Úgy gondolom, hogy egy aktív ember itt biztosan talál magának bőven elfoglaltságot, többet is annál, mint amennyi a szabadidejébe belefér.

Ha pedig kimozdulnánk a városból egy napfényes hétvégén, a szomszédban van a Velencei-tó, közel a Balaton, és csak fél óra Budapest is. Nagyon sok kirándulóhely és látnivaló vár a környező településeken is, amik mind ott szerepelnek a bakancslistámon, csak időm legyen végre rájuk :)

Mindig dühítenek és untatnak a “városképek”, melyek azzal kezdik, hogy valahol látszik egy torony, s folytatják a lakosság nemzetiségi arányszámával, vagy a kalóriákkal, melyeket délben és este bekebeleznek az őslakók. Mindez lényegtelen. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Márai Sándor, 1938

Kapcsolat

 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata